+36709479675  15 éve önökért!
Kosár

Petsafe Információk

A PetSafe termékek gyártója (Radio Systems Corporation) az Electronic Collars Manufacturers Association (ECMA) – az Elektromos Nyakörvgyártók Szövetségének a tagja.

Vásárlás

Információ

A PetSafe-ről

A PetSafe termékek gyártója (Radio Systems Corporation) az Electronic Collars Manufacturers Association (ECMA) – az Elektromos Nyakörvgyártók Szövetségének a tagja. Az Electronic Collars Manufacturers Association azért jött létre, hogy népszerűsítse az elektromos kiképző eszközök biztonságos és megbizható használatát. Az ECMA a jó hírnevét a következő alapelvekre építi: Felelősség A szövetséget a kedvenc háziállatok kiképző eszközeinek felelősségteljes gyártására és használatára hozták létre. Az ECMA magatartási kódexet hozott létre, amely magába foglal egyfajta önszabályozást annak érdekében, hogy korlátozza a termelés mértékét a termékeire vonatkozóan, amelyekről tudományosan bebizonyították, hogy ártalmatlanok. Azok a vállalatok, amelyek nem hajlandóak aláírni a magatartási kódexet, nem léphetnek be az ECMA-hoz.

Termékeink állatok ezreinek mentették meg az életét azáltal, hogy segítettek kijavítani olyan viselkedési problémákat, mint a haszonállatok vagy a vadak hajszolását, más házikedvencek vagy emberek megtámadását, veszélyes vagy egészségtelen anyagok elfogyasztását, gépjárművek kergetését, túlzott ugatást. Termékeink értékesek, mivel gyakran azon kutyák utolsó mentsvárát képviselik, amelyeket a viselkedési problémák miatt másképp valószínűleg el kellene pusztítani. A sikeres és hasznos eredményeknek köszönhetően sok szakember beleegyezett a használatába. A termékek nem okoznak sérülést az állatoknál Az állandó impulzus kellemetlen, ijesztő, de nem ártalmas vagy fájdalmas. A készülék célja nem az, hogy fájdalmat okozzon a házi kedvencnek, hanem az, hogy nevelje őt. Eurómilliókat költöttek annak kutatására, hogy meghatározzák a jelenleg használt mértéket annak érdekében, hogy az ne okozzon fájdalmat az állatnak, de még hatékony maradjon.

...

Információ

Állatjóléti okirat

1. Kötelezettségvállalásunk Az ECMA minden tagja köteles megfelelni ezen dokumentumban taglalt követelményeknek, amelyek a házi kedvencek védelmére kifejlesztett, az Európai Unió országaiban árusított termékekre vonatkoznak. Ezen követelmények vonatkoznak az elektrosztatikus és kutyaugatást gátló (spray) nyakörvekre, kerítéssel történő területi elhatárolásra, távoli kiképző és kutyaugatás elleni alkalmazás esetében. Az ECMA kiáll az együttélő állatok biztonságáért és a tagok termékeinek felelősségteljes használatáért. Amennyiben az együttélő állatok jóléte elleni szándékos bűncselekmény jut az ECMA tudomására, az ECMA és tagjai fenntartják maguknak a jogot, hogy feljelentést tegyenek a felelősök ellen.
2. Szabványaink
2.1 Használati utasításokban kötelező belefoglalás Minden termékhez csatolni kell egy olyan használati útmutatót, amely tartalmazza a hatékony műveleti és kiképzési utasításokat. Az elektrosztatikus és kutyaugatást gátló (spray) nyakörvek használati utasításaiba bele kell írni, hogy a terméket csak 6 hónapnál idősebb állat esetében lehet használni. Bármely nyakörv alapú termék használati utasításának tartalmaznia kell tanácsokat arra vonatkozóan, hogyan lehet elkerülni a szorítás által okozott bőrelhalást. Ehhez csatolni kell továbbá olyan javaslatokat is, hogy a nyakörvet az állat ne viselje állandóan, hogy a nyakörv illeszkedését folyamatosan ellenőrizni kell és hogy az állat nyakát is gyakran ellenőrizni kell.
2.2 Jóváhagyás és termékmegjelölés

Információ

Minden terméknek

- meg kell felelnie a jelenleg érvényben lévő EU szabványoknak. (a jóváhagyás másolatát és a hivatalos dokumentumot a tagoknak meg kell őrizniük és kérésre rendelkezésre kell bocsátanuk).
 - meg kell felelnie a jelenleg érvényben lévő uniós rádiófrekvenciára vonatkozó szabályozásoknak.
 - tartalmaznia kell a CE logót.
 - Szabadon választhatóan tartalmazhatja az ECMA “Approved Product” (engedélyezett termék) logóját.
 2.3 Termékbiztonsági követelmények az elektrosztatikus termékekre vonatkozóan.
 Az elektrosztatikus termékek teljesítménye nem haladhatja meg a 15 Ma RMS-t vagy pedig maximum a 100 mA-t (referencia: IEC 479-1 és 479-2).
 A stimulációs periódus hosszát egy automatikus biztonsági kioldónak kell szabályoznia.
 A termékeknek változó korrekciós teljesítménnyel kell rendelkezniük, hogy alkalmazkodjanak az állat, a tulajdonos vagy a szituáció szükségleteihez.
 A nyakörv érintkezőinek biztonságosnak kell lennie
és lekerekített pontokból kell állnia.
 A nyakörv érintkezőpontjai közötti távolság ne haladja meg a 60 mm-t.

Segíthetünk?

Hívjon minket, vagy írjon e-mailt.